tirsdag 25. februar 2014

Happy Girls are the prettiest

Det kan være en stressende hverdag, både med og uten barn. Det er fort gjort å glemme seg selv oppi det hele. Glemme sine egne behov og hva som gjør en selv lykkelig og glad.  Faktisk glemmer man hva en selv syns er viktig for at man skal ha et lykkelig liv. For å gjøre de rundt seg glad, tror jeg det er glad å være lykkelig selv!




Psykiskhelse.no har mange fine tips å hente når det gjelder akkurat dette. Jeg prøver i hvert fall å være bevist punkene nedenfor. Kanskje de kan hjelpe deg også.

1. Lag en liste over alt som gjør deg glad! Dette er både Stjerne og Drops flinke på. Svært ofte sender vi hverandre en mail over ting som gjør oss glade. 

2. Hver kveld spør du deg selv 3 ting som har gjort deg glad i dag. I mitt tilfelle spør jeg alltid min mann om dette når vi har lagt oss. Så spør han meg tilbake. Du vil antageligvis bli overrasket over hvor mange ting som gjør det lykkelig i løpet av en dag.



3. Forandring fryder! Gjør noe annet. Velg kanskje en omvei til jobb, kanskje du opplever noe nytt. Gå en tur, besøk en venninne, gjør om middagen til piknik på stua, spis frokost under bordet, utforsk nabolaget. Du velger.

4. Juks deg glad. Humøret ditt tilpasser seg faktisk oppførselen din. Så om du har en dårlig dag, anstreng deg litt ekstra. Opp med haka, smil selv om du føler deg på bånn. Gi et kompliment, hver positiv mot de rundt deg. Et tvunget smil går fort over til et ekte. Syng en sang :)



5. Fysisk aktivitet er et vidundermiddel, både for kropp og humøret. Du trenger ikke løpe maraton. Men gå om du kan, ta deg en rusletur i frisk luft, finn øvelser som passer deg, kanskje sykle til jobben. Alt hjelper.

6. Gjør noe du liker! Dropp støvsugeren, gjør heller noe du liker. Ta deg tid til det. Om det er å strikke, skrive blogg, tegne, synge… Hva som helst, men ta deg TID til det DU liker å gjøre!

7. Ta vare på vennene dine! Gjør noe ekstra for dem. Send kanskje et hyggelig brev i posten. Send en uventet melding eller en liten telefon. Kjøp inn en flaske vin og dra på besøk. Send ut skriftlig invitasjon på tekveld. Å gjøre andre glad gjør også deg glad, vinn-vinn.




Tenk positive tanker - 
Bruk positive ord - 
Gjør positive handlinger
- og det positive gror.


/Drops

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar