lørdag 25. januar 2014

Endelig lørdag og familieliv

Kråkemor, på 1 år, våkner klokken fem og starter dagen tre minutter etterpå. Det er ikke mer kaffe igjen, vi glemmer alltid å kjøpe mer. Det er iskaldt i hele huset og man må ut for å hente mer ved. Mannen ligger og snorker. Rampo på 4 våkner et par timer senere og er morragretten, ingen vits å spøke med han.

Dagen utvikler seg, tørt brød til frokost, for det ferske brødet ligger nok på samme sted som kaffen, fortsatt i butikken. Kommer seg ut av huset, barna har våte votter på, for de glemte vi så klart å tørke etter barnehagen i går. Ungene er grinete, jeg er grinete og Mannen har i grunn ikke helt våknet ennå.


Aker litt i akebakken. Men man fikk for stor fart, snø i ansiktet, snø i nakken, i det hele tatt. Det er like greit å komme seg hjem. Middagen er helt grei, det er lørdag og taco. Barna var så sultne at de småspiste før middagen og er egentlig ganske så mette når alt faktisk er klart. Så de sitter heller og kaster maiskorn på hverandre og velter et par brusglass, så mye for den roen rundt matbordet.


Kvelden kommer, det er lørdagsgodteri. Bra nok? Å, nei aldri! Kråkemor fikk noe annet enn Rampo, det var kanskje ikke de samme fargene på non stopene. De kaster seg over hverandres godteri, hyling, litt lugging. Så så, her, ta hele posen med non stop, ta det dere finner i godteriskapet dere. Jeg lukker øynene.


Trenger jeg fortelle om leggingen? Kråkemor blir lagt, reiser seg opp, vi legger henne ned, hun reiser seg opp. Vi har det gående. Hun kapitulerer til slutt, det må hun jo faktisk. Men vi hadde flaks, hadde hun reist seg en gang til var det jeg som hadde kapitulert. Rampo vil overhodet ikke legge seg samtidig, han er stor gutt og skal spille fotball i stua. Ops, der gikk den lysestaken i gulvet.


Med makt kommer pysjen på, tennene blir muligens pusset, litt usikker på om jeg traff. En koselig stund med litt lesing på senga som avsluttes med furting fordi jeg ikke leser en bok til.


Klokken er åtte. Vi åpner en flaske rødvin og man har aldri følt seg mer lykkelig! Sånn går dagene, selve livet :)



/Drops

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar